STORY

Piple is een duurzaam kledingmerk voor baby's en kinderen van newborn - 8 jaar. Bij ieder product die wij uitbrengen is een uitgebreid en zorgzaam proces aan vooraf gegaan. Een zoektocht naar eerlijke, duurzame en comfortabele stoffen van de hoogste kwaliteit. Gecombineerd met tijdloze en hippe ontwerpen. Zodat wat je koopt lang mee gaat. 


 

 

 

 

 

 

 

De stoffen die wij gebruiken worden ontworpen en geproduceerd in Scandinavië en dragen het Global Organic Textile Standard merk (GOTS) of het Standard 100-certificaat van OEKO-TEX. Mens en natuur worden tijdens dit productieproces niet uitgebuit en de stoffen zijn niet schadelijk voor de huid van je kindje.

GOTS is de meest uitgebreide internationale textielcertificering. Dit betekent dat in de verwerking, productie, verpakking, etikettering, handel en distributie rekening is gehouden met mens en milieu.

Mens: Geen dwangarbeid, veilige en hygiënische arbeidsomstandigheden, geen kinderarbeid en bescherming van lonen en werktijden.

Milieu: In de productie worden alleen organische vezels gebruikt, geen zware metalen en er zijn beperkingen gelegd op het gebruik van bleekmiddelen, kleurstoffen en drukmiddelen.
 

____IMG_3356.jpg
03_GOTS-LOGO_1000x550_edited.jpg
images.jpeg
Screenshot 2020-08-20 at 14.45.52.png

 

 

Piple heeft een eigen atelier in Leeuwarden. Ieder kledingstuk wordt met aandacht en liefde met de hand gemaakt. Hierdoor draagt elk product een uniek, eerlijk, duurzaam en eigen verhaal met zich mee. 

 

Piple staat voor ‘Inspiring People’. Omdat wij geloven dat een verandering begint bij jezelf. Wat vind jij belangrijk? Wat wil jij veranderd zien worden om je heen? Door deze vragen te beantwoorden is ons merk Piple ontstaan. Wij hopen hiermee anderen te inspireren. 

 

 

 

 

 

 

 

 


  

 

 

 

 

 

Liefs,

Jildou de Vor
Eigenaar Piple 

 

IMG_4488_edited.jpg

Liefs, Jildou
(Creatief ondernemer, eigenaar Piple)