STORY

Piple is een duurzaam kledingmerk voor baby's en kinderen van newborn - 6 jaar. Bij iedere collectie die wij uitbrengen is een uitgebreid en zorgzaam proces aan vooraf gegaan. Een zoektocht naar eerlijke, duurzame en comfortabele stoffen van de hoogste kwaliteit. Gecombineerd met tijdloze en hippe ontwerpen. Zodat wat je koopt lang mee gaat. Waar geen mensen door zijn uitgebuit en stoffen die niet schadelijk zijn voor anderen of de huid van je kindje.


De stoffen die wij gebruiken worden ontworpen en geproduceerd in Scandinavië en dragen het Global Organic Textile Standard merk (GOTS) of het Standard 100-certificaat van OEKO-TEX.

GOTS is de meest uitgebreide internationale textielcertificering. Dit betekent dat in de verwerking, productie, verpakking, etikettering, handel en distributie rekening is gehouden met mens en milieu.

Mens: Geen dwangarbeid, veilige en hygiënische arbeidsomstandigheden, geen kinderarbeid en bescherming van lonen en werktijden.

Milieu: In de productie worden alleen organische vezels gebruikt, geen zware metalen en er zijn beperkingen gelegd op het gebruik van bleekmiddelen, kleurstoffen en drukmiddelen.
 

Piple heeft een eigen atelier in Leeuwarden. Ieder kledingstuk wordt met aandacht en liefde met de hand gemaakt. Hierdoor draagt elk product een uniek, eerlijk, duurzaam en eigen verhaal met zich mee. 

 

Piple staat voor ‘Inspiring People’. Omdat wij geloven dat een verandering begint bij jezelf. Wat vind jij belangrijk? Wat wil jij veranderd zien worden om je heen? Door deze vragen te beantwoorden is ons merk Piple ontstaan. Wij hopen hiermee anderen te inspireren. 

 

 

 

 

 

 

 

 


  

 

Liefs,

Jildou de Vor
Eigenaar Piple 

 

Liefs, Jildou
(Creatief ondernemer, eigenaar Piple)

Piple-222.png

Piple | Sustainable fashion

hello@piple.nl

Leeuwarden, the Netherlands

KVK 73082333

  • Black Instagram Icon
  • Black Facebook Icon

© Piple Sustainable fashion | 2020